Circulaire winkel - BMG

Circulaire winkel

Wij omarmen een circulaire benadering van sloopwerkzaamheden, waarbij we niet alleen gebouwen afbreken, maar ook bewust en verantwoord omgaan met de materialen die vrijkomen. Het streven van BMG is om op een duurzame manier bij te dragen aan een circulaire economie door zorgvuldig afvoeren, recyclen en waar mogelijk hergebruiken van bouwmaterialen.

Onze circulaire producten op Marktplaats

Deze circulaire producten bieden wij aan op Marktplaats. Heeft u interesse in onze producten? Benader ons dan via Marktplaats of via onze contactpagina.

Marktplaats bekijken

Minimaliseren van afval en maximaliseren van herbruikbaarheid

Bij elke sloopproject richten we ons op het minimaliseren van afval en het maximaliseren van herbruikbaarheid. Dit betekent niet alleen het slopen van muren, maar ook het identificeren en scheiden van bruikbare elementen zoals balken, kozijnen en deuren. Deze items, die vaak nog in uitstekende staat verkeren, krijgen bij ons een tweede leven.

Demontage van bouwelementen

De zorgvuldige demontage van bouwelementen stelt ons in staat om materialen te sorteren op basis van hun staat en bruikbaarheid. Goed onderhouden balken kunnen bijvoorbeeld worden gereserveerd voor hergebruik in nieuwe projecten, terwijl kozijnen en deuren een grondige renovatie kunnen ondergaan.

Circulair slopen

Door circulair slopen te integreren in onze werkzaamheden, dragen we bij aan het verminderen van de vraag naar nieuwe grondstoffen en verminderen we de ecologische impact van sloopactiviteiten. Daarnaast versterken we de positieve impact op het milieu door de CO2-uitstoot te verminderen die anders zou ontstaan bij de productie van nieuwe materialen.

Als voorstanders van duurzaamheid streven wij ernaar om een verschil te maken in de bouwsector, waarbij we niet alleen focussen op het neerhalen van structuren, maar ook op het opbouwen van een meer verantwoorde en circulaire toekomst.